Söndag den 24 september 2017

Nyhetsbrev Oktober 2014

Återgång till vardagen – eller
Den nya regeringen ska nu försöka realisera sin politik. Även om det kan vara svårt att förutse vad de kan klubba i riksdagen, kan vi räkna med att det kommer medföra förändringar som påverkar företagsamheten. Räkna kallt med en del mindre regeländringar som rör arbetsmarknadens regelverk.
Här kan du läsa mer om de frågor som rör arbetsmarknadens regler som har diskuterats före och under valrörelsen.

Osäkerhet
När nu valdebatten lagt sig noterar vi att kundföretagen kommer med frågor som berör den löpande verksamheten och vardagen. I vissa branscher märker vi en ökad osäkerhet för hur framtiden kommer att utveckla sig, men även om vi inte kan uttala oss om framtiden, kan vi ge råd om hur de ska stå rustade för eventuella förändringar.
Full fart igen…
Glädjande nog uttrycker många av kundföretagen att de har väldigt mycket att göra och vill ha råd om sådana positiva förändringar såsom rekryteringar och uppköp av bolag.

Goda råd behöver inte kosta
Som registrerat kundföretag får du ringa hur mycket du vill och ställa frågor. Vi arbetar med en omfattande kostnadsfri rådgivning - det är grundbulten i SAO. 

Registrera dina avdelningsansvariga i databasen, så kan de också få svar i viktiga frågor!
Det kostar inget. Vi arbetar på det sättet att endast registrerade personer kan ringa (ett sätt att undvika att anställda ringer och frågar om sina egna arbetsrelaterade frågor).
Det är vanligt att personer i chefsställning behöver ha någon att bolla sina frågor med. Sätt ett mail till info@sao.se och skriv ner vilka personer du vill registrera, så sköter vi resten.

Påminnelse om ett bra seminarium, 19/11 kl 15-17.
Vi har fått med beröm godkänt för våra seminarier! Nu förbereder vi för ytterligare ett som avhandlar alkohol- eller drogberoende hos anställd.
Hur hanteras en anställd där misstanke finns om alkohol- eller drogproblem? Vilka skyldigheter gäller för arbetsgivaren och den anställde? Hur ska man gå tillväga? Kan man säga upp den anställde?
Till seminariet har vi bjudit in en extern expert som kommer beskriva hur en rehabilitering av alkohol- och drogberoende går till. Seminarierna hålls i SAO:s lokaler på Wennerbergsgatan 10 i Marieberg, Stockholm.
Anmälan till info@sao.se eller 08-555 113 00 senast en vecka före utsatt datum.

Boka ett möte - vi kommer till dig
Vi kan naturligtvis komma ut till er och berätta vad om hur vi arbetar. Boka ett möte via info@sao.se. 

 

 

Aktuellt
 1. 2017-12-31
  Ja tack, skicka senaste Nyhetsbrevet
  Lägg till info@sao.se som betrodd avsändare, så f…
  Läs mer
 2. 2017-03-28
  Arbetsmiljöinspektion
  Ett företag som arbetar med slipning och lackerin…
  Läs mer
 3. 2017-03-26
  Fastighetsmäklare stjäl affärsinformation
  En anställd fastighetsmäklare har sagt upp sig oc…
  Läs mer
 4. 2017-03-09
  Omfattande alkoholproblem
  En person i en konsult-roll dricker alldeles för…
  Läs mer